Esben Skrumsager – journalist på Motorjournalisten.dk

– Når jeg har prøvet at køre en Porsche, er jeg klar til at dø.
Sådan fik jeg vist engang sagt, da jeg havde fået lidt for mange øl til en gymnasiefest. Heldigvis var der ingen, der havde en Porsche, jeg kunne låne den aften.

I dag har jeg fået lidt større ambitioner med min tilværelse her på jorden, men der er ingen tvivl om, at Porsche for mig er noget af det ypperste, der findes i den vidunderlige verden af biler – og det på trods af, at jeg aldrig har prøvet at sidde bag rattet i én. Endnu.

For hvor min kollega Ebbe Sommerlund sværger til skæve biler, der skiller sig ud fra mængden, så er jeg langt mere traditionel. Jeg er vokset op på bagsædet af en Audi 100, og selvom den var banebrydende i sit design, da Audi i ’82 sendte den seneste model på gaden, kan man næppe kalde bilen kontroversiel. Og de første mange tusinde kilometer, jeg tilbagelagde efter at have erhvervet kørekortet, skete i en Audi 80 – heller ikke en bil, der på noget tidspunkt har været fundament for en ophedet debat. Ikke desto mindre er bilerne nærmest blevet en del af mit DNA.

Men selvom min opdragelse betyder, at der ligger en snert af tysk forkærlighed i blodet, så har jeg også haft mange gode oplevelser i både franske, italienske og asiatiske biler – fx Peugeot 508 RXH, Hyundai i10 og Renault Twingo.

Personligt står mit navn på registreringsattesten til en BMW 320d touring fra 2004. Jeg købte den i slutningen af 2013, da den gamle Citroën C5, som jeg hang på i studietiden, stod helt af. Så det var noget af en opgradering, jeg oplevede, da jeg skiftede den ud med en tre år nyere BMW med alt i udstyr. Og selvom det nu er blevet hverdag igen, bliver jeg stadig glad hver morgen, når den elegante stationcar giver lyd fra sig, nær jeg trykker på nøglen. “Jo, det er sgu min!”

Men det er efterhånden også en gammel model, og jeg vil da ikke lægge skjul på, at de første dele er blevet skiftet.  Men netop derfor håber jeg også, at jeg som motorjournalist er i stand til at give et indblik i en bilverden, som ikke kun handler om nye super-sportsvogne med priser på den forkerte side af fem millioner. Jeg vil også give inspiration til biler, der er til at betale for os almindelige dødelige danskere.

Jeg håber, at jeg med tiden får opfyldt min Porsche-drøm, og at du vil læse med.

Ris, ros og ideer modtages altid gerne på mail: esben@motorjournalisten.dk

Mvh Esben Skrumsager

 

Esben Skrumsager

Du kan desuden følge med i mine oplevelser på Instagram her:

Instagram