Løst og fast

Utroværdige bilforhandlere

Hvis man skal tro på denne liste  fra Ugebrevet A4 så er journalister ikke ret troværdige. Faktisk er vi kun lidt mere troværdige end bilforhandlere, og selvom det ikke er prangende, så er det da alligevel rart at vide.

Jeg kender en del dygtige og ærlige bilforhandlere, men der er også nogle helt igennem rådne eksistenser, som dem man kunne se i DR’s program Bag Facaden, hvor de afslørede systematisk snyd med kilometertællere. Men selv etablerede forhandlere strammer virkeligheden på de gængse bilsøgningssites.

Hvilket år skriver vi nu? 2012 lidt endnu i hvert fald. Men på BilBasen.dk kan du søge 487 biler frem fra 2013. En enkelt er fra forhandlere, den ene fra en privat sælger. Jeg har været inde og tjekke – det er ikke DeLorean’s fra Tilbage til Fremtiden

Og de fleste har kørt mellem 3.000 og 10.000 km, så der er ikke tale om annoncer for nye biler. Og hvis man ser på en lille tekst under billeder kan man se at bilen er indregistreret i 2012, så fejlen ligger muligvis hos BilBasen – det skal vist undersøges lidt nærmere.

Også hos BilZonen finder man biler fra 2013. Se bare her

dba.dk har også brugte biler fra næste år

 

Det kan godt være at en forhandler prøver at bilde dig ind at det er modelåret, der tæller, men det er ikke sandt. Skat regner fra første indregistreringsdato, og det gør forhandleren også, når du sælger igen. Det kan være smart nok at købe nyeste modelår – nogle gange vigtigt. Men bilens 1. indregistreringsdato er den der tæller.

 

PS: Jeg ved godt at bilfabrikkerne starter deres kommende bilår først på sommeren og at vi motorjournalister kårer Årets Bil 2013 i oktober 2012, men tro ikke at du, hvis køber en af de 487 biler, kan sælge den som en årgang 2013, når du skal af med den.

Vi skriver 2012, men på BilBasen.dk kan du fremsøge 487 biler fra 2013. For ringe

Bilzonen.dk

BilZonen reklamerer også med brugte biler fra næste år

 

 

Ingen kommentarer


Skriv kommentar