Nye biler, Nyheder

Toyota giver ti års garanti

Toyota udvider sin ”garanti” på hybriddele fra fem til 10 år. Når garanti står i citationstegn er det fordi det ikke må hedde garanti, når de kræver at man kommer til tjek hvert andet år eller for hver 15.000 km. Tjekket er gratis på Toyotas værksteder. Det rigtige navn for ordningen er Toyota Hybrid Tryghedsprogram.

I virkeligheden kan Toyota gøre dette uden de helt store omkostninger, da der ikke findes mange biler, der er lige så driftsikre, som Toyotas hybridbiler. Teknikken fejler stort set aldrig, men potentielle kunder er muligvis nervøse alligevel.

”På trods af hybridbilens stigende popularitet i Danmark oplever vi fortsat, at enkelte stadig bekymrer sig om den avancerede hybridteknologi og batteriets holdbarhed. Toyota har solgt hybridbiler siden 1997, og en af de mest anerkendte tyske undersøgelser fra TÜV viser, at Toyotas hybridbiler er blandt de mest driftsikre biler, der overhovedet findes. Med introduktionen af Toyota Hybrid Tryghedsprogram fjerner vi nu den sidste utryghed om potentielle omkostninger ved evt. reparation eller udskiftning af hybridbatteriet,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Det er prisværdigt at Toyota udvider ”garantien” selvom få mennesker får brug for det. Det er nærmest paradoksalt, at det er nødvendigt, når man tænker på, hvor mange der køber dieselbil med 2 års garanti eller mindre når de er brugt. Dieselbiler der har komponenter, der for det første er langt mere udsat for nedbrud og desuden koster mange tusinde kroner at udbedre. Men hatten af for Toyota alligevel.

Ingen kommentarer


Skriv kommentar