Biltest, Nye biler

Test: Opel Ampera i hverdagen

Familien Wissing har testet en Opel Ampera i tre måneder gennem Clevers projekt Test en Elbil.

Hvis vi starter med slutningen, nemlig konklusionen, så lever Opel Ampera op til det lovede – den fungerer som en elbil i hverdagen, mens den kører som en sparsommelig benzinbil, når du ikke kan komme til ladestandere.

Familien har i alt kørt 6.500 km og har brugt 144,7 liter benzin, hvoraf de 120 er blevet brugt på en ferietur gennem Tyskland uden adgang til ladestandere. På ferieturen kørte bilen 25 km/l, hvilket er dybt imponerende. På en tur fra Århus til København kunne bilen nøjes med 9 liter benzin. Men i hverdagen fungerede bilen stort set som en elbil – fx kørte familien 2.500 km hverdagskørsel, hvor de kun brugte 14 liter benzin.

– Vi har haft en elbil før, nemlig en Citroën C-zero, og der kunne man også komme til København med god planlægning. I Opel Ampera kører man bare, fortæller Michael Wissing, der er 50 år og it-konsulent.

Hvad er dit indtryk af Opel Ampera efter du har prøvet den?
– Den er rigtig lækker og har alt, hvad man kan drømme om.

Hvordan passede rækkevidden med Opels opgivelser?
De passede ret godt. På en hyggetur nåede vi 75 km før benzinmotoren startede, og vi kørte ikke specielt pænt.
(Opel Ampera er opgivet til en rækkevidde på mellem 40-80 km)

 

Familien Wissing tester Opel Ampera

Familien Wissing har testet en Opel Ampera i tre måneder

Er der noget, du ikke er tilfreds med i Opel Ampera
– Højden ved bagsædet kunne være bedre. Mine teenagesønner er lige omkring 190 cm og de må bøje hovedet lidt. Det ville også være fedt med quickcharge, men det er jo ikke strengt nødvendigt, når man har muligheden for at køre på benzin. Som du kan høre er det småting, jeg har at udsætte på bilen, fortæller Michael Wissing

Er der noget der overraskede dig?
– Jeg er meget imponeret over, at den kørte så langt på literen, når benzinmotoren var i brug. Og så er den virkelig hurtig. Min ene søn havde lånt professionelt gps-måleudstyr og flere gange fik vi en 0-100 km/t- tid på kun 6,2 sekunder.

Vil du købe en elbil nu?
– Når jeg køber bil, køber jeg brugte biler og kører dem til de er slidt op, så det ligger ikke først for. Men hvis jeg ville bruge flere penge på bil, så ville jeg gerne. Lige præcis Opel Ampera skulle nok have mere støtte og koste under 400.000 kr., før den blev rigtig interessant, men sådan er afgifterne desværre ikke skruet sammen.

 

Links:
Test en elbil
Clever
Opel Ampera

 

Ingen kommentarer


Skriv kommentar