Nyheder

Svindelnummer på repeat

Måske husker du en historie, som jeg skrev sidste år:

27 svindelbiler, du skal holde dig fra

Hvis ikke det var gået galt for bagmændene, så kunne jeg have skrevet den samme historie endnu en gang bare med nye biler og nye stelnumre. Det afslører Operation X i aften.

Omdrejningspunktet for svindlen var denne gang Euro Automobiler i Roskilde. Det var det faktisk også sidste gang, men det var bare ikke så tydeligt, fordi direktøren, Adam Ian Watson, som regel brugte firmaerne Crypton og Monex, når han kontaktede bilforhandlere for at bytte biler væk, som der ikke var betalt afgift på.

Ved at få en toldkredit ved Skat fik de plader på bilerne, men afgiften blev betalt med dækningsløse checks, og inden nogen forstod præcis, hvad der skete var Adam Ian Watson ude af Danmark igen. Formentlig i England. Men Adam Ian Watson er formentlig bare en stråmand, hyret af pengestærke kriminelle, der gerne ville snyde statskassen og nogle bilforhandlere for penge.

Så Adam Ian Watson startede en ny bilforretning i Roskilde, og hyrede folk, der ikke vidste noget om de skumle hensigter – nemlig at hente en bunke biler, sælge dem til kunder eller andre bilforhandlere, som om afgiften var betalt.

Euro Automobiler åbnede for bilsalg sidste år, men lukkede ned igen til det store udsalg af biler 16. december. Et udsalg af biler på en toldkredit. Et udsalg der aldrig åbnede.

Salgsdirektøren for Euro Automobiler Jacob Håkansson troede han var ansat i et helt normalt selskab udtaler han til Operation X. Direktøren, stråmanden Adam Ian Watson, var med under opstarten, trak sig mere og mere, fordi han havde fået kræft eller også var det en dækhistorie.

Det hele ramler, da Adam Ian Watson køber en Mercedes-Benz af udlandsdanskeren Peter Alexander og betaler med en dækningsløs check.

Efter et stykke tid, hvor Peter Alexander forsøger at komme i kontakt med Adam Ian Watson, mister han tålmodigheden og opretter hjemmesiden http://adam-ian-watson.dk/, der efterlyser direktøren og udlover en dusør på 100.000 kr., hvis man skaffer bilen tilbage til Peter Alexander.

Pludselig er der mange øjne på Euro Automobiler, inklusiv Skat og Bagmandspolitiet. Euro Automobiler åbner ikke igen, og virksomheden skylder millioner væk for varer, biler og markedsføring. Det lykkedes nu heller ikke for firmaet, at skaffe toldkreditten, så måske var Skat blevet lidt klogere.

Som du kan se i programmet, er der desværre nogle der er kommet i en slem kattepine, da de ikke har fået leveret en bil, som de har betalt for. Forsikringsselskabet vil ikke dække det, og finansieringselskabet vil have sine penge, så parret betaler af på et 300.000 kr. stort lån på en bil de aldrig får.

Som du kan høre er dette historie med mange facetter, og set herfra rejser det nogle spørgsmål omkring håndteringen af registreringsafgiften.

Adam Ian Watson er tilbage i England, men han er ikke den egentlige bagmand – hvem det er, bliver muligvis aldrig afsløret. Jeg har ikke fået nogen svar fra Skat om der er rejst sigtelse i den tidligere sag – de henviser til Politiet, og der er jeg ikke kommet videre.

Husk at se Operation X på TV2 i aften – det skal nok blive spændende.

Ingen kommentarer


Skriv kommentar