Forbrugsstof, Løst og fast

Sprogknuder hos VAG

Biler fra den bedste sælgende bilproducent i Danmark har ikke dansk som mulighed i menuerne, og selv hvis du betaler over 20.000 kr. for et navigationsanlæg må du nøjes med engelsk, tysk, norsk eller et andet fremmedsprog.

Hos VAG gruppen, der tæller Skoda VW, Audi, Seat og Porsche er dansk fuldstændig overset. Ja, det vil sige, at dansk kun er en mulighed i de billige VW up!, Seat mio og Skoda citigo, og det er fordi navigation  leveres af Navigon.

I det nyeste nummer af Motor kan man læse om en kunde, der ikke var blevet oplyst om dette ved købet, han har fået 5.000 kr. i erstatning, men han havde også givet over 20.000 kr. for navigationsanlægget.

Hos Audi svarer pressechef Bente Maria Kløvgaard, at det er rigtigt, at navigationen i premiummærket med de fire ringe ikke taler dansk. Og hun ved ikke, hvornår det bliver muligt at vælge dansk. Så meget for Vorsprung durch teknich.

Lidt bedre går det ved VW. Her svarer pressechef Søs Righolt Ilum:

– Det er ingen hemmelighed, at vi også har stillet os undrende overfor fabrikken vedrørende dette tema. Hvorfor kan anlæggene norsk og svensk, men ikke dansk? Heldigvis lader det til, at de har lyttet til os. Fra medio 2015 skal navi-anlæggene også tale dansk

Det manglede da også bare, men indtil da hedder det stadig Das Auto.

 

Navigation VW

Ingen kommentarer


Skriv kommentar