Brugte biler, Nyheder

Små brugtbiler falder i pris

Gennemsnitsprisen på små brugtbiler er faldet med op til 15 procent i år. Det viser en ny analyse af markedet for små brugtbiler, som BilBasen står bag.

Årsagen til det store prisfald er, at minibiler som Chevrolet Spark, Toyota Aygo og Fiat Panda er solgt i rekordtal de seneste år, helt tilbage fra 2007, og nu dukker de op på brugtmarkedet .

Samtidig udbydes nye minibiler til priser helt ned til 70.000 kroner, og det får priserne på de brugte til at dykke en ekstra tand.

“Når importørerne nedsætter prisen på de nye biler, slår det øjeblikkeligt igennem på de brugte biler. Hvem har lyst til at betale 65.000 kroner for en bil, der er 2-3 år gammel, når man kan købe en ny for 75.000 kroner. Den har endda garanti og måske også mere udstyr,” siger Jan Lang.

BilBasens markedsanalytiker, Jan Lang fortæller, at både BilBasen og DBA oplever effekten af prisfaldet, hvor de mindre brugtbiler er de mest søgte – og i særdeles blandt de unge bilkøbere.

Den store efterspørgsel på mindre brugtbiler er helt unik for Danmark. Ifølge Jan Lang, er det en udvikling, der vil fortsætte ind i 2014.

Ingen kommentarer


Skriv kommentar