Nyheder

Slut med Chevrolet: Service og garanti fortsætter

Selvom Chevrolet har haft godt fat i det danske marked, og blandt andet kunne bryste sig af Chevrolet Spark som den mest solgte bil herhjemme i 2011, har et generelt svigtende salg i Europa fået General Motors til at trække det koreansk-amerikanske mærke helt ud af markedet i Europa.

Hos den danske importør er man skuffet over beslutningen, men det understreges, at forpligtelserne i forhold til garanti, reservedele og service fortsætter upåagtet.

Det kom naturligvis som et stor overraskelse for os, eftersom vi så et meget stort potentiale for at udvikle salget af Chevrolet sammen med vores stærke forhandlernetværk. Men i går eftermiddag fik vi bekræftet fra Chevrolet Europa, at forpligtelserne over for vores kunder naturligvis fortsætter. Derfor er det også meget vigtigt for os at pointere, at Chevrolet Europa i går lovede os – og dermed vores kunder – at der også efter 2015 vil være et forhandler/service-netværk, der kan opretholde de forpligtelser vedr. garanti, reservedele og service, som Chevrolet-kunderne forventer og har krav på, skriver Dorthe Elimar Arvin, der er pressechef i Chevrolet Danmark, i en mail til Motorjournalisten.dk.

Det betyder, at salget af Chevrolet fortsætter ufortrødent frem til 2015.

Udskældt koreaner i populært amerikansk outfit
De moderne Chevrolet’er kom til verden på baggrund af det koreanske bilmærke Daewoo’s konkurs, som General Motors efterfølgende opkøbte resterne af. Herefter blev de koreanske modeller simpelthen blot omdøbt til Chevrolet og sendt tilbage på markedet. Faktisk kunne Daewoo-ejere i den første periode efter overtagelsen køre forbi den lokale forhandler og få skiftet de gamle Daewoo-mærker ud med nye Chevrolet-mærker. Således har de seneste moderne Chevrolet’er i bund og grund ikke været andet en koreanske lavpris-biler. Tankevækkende.

Den manglende kvalitet har været et gennemgående problem for Chevrolet, der siden mærket blev introduceret i Danmark har ligget på en absolut sidsteplads i det årlige autoindex, der viser, hvor tilfredse de danske bilejere er med deres egen bil – målt på mange forskellige parametre.

Men nu er det altså slut med at brokke sig over Chevrolet, for snart er de her ikke mere. I stedet vil den amerikanske bilgigant fokusere på at udbrede Opel i endnu højere grad på det europæiske marked.

 

Chevrolet-Spark-283584-medium

Det er et af Danmarks mest populære bilmærker. Men samtidig er det også et af de mest udskældte. Snart er Chevrolet fortid i Danmark.

Ingen kommentarer


Skriv kommentar