Nyheder

Skoda Octavia blev Årets Bil

Var jeg tvunget til at sætte penge på vinderen for nogle dage siden havde jeg valgt Skoda Octavia. Skoda er bare så meget danskerbil som noget kan være – troværdig, rummelig, fornuftigt prissat og en smule kedelig. Motorerne er uden temperament – undtaget RS  med 220 hk. Men Skoda Octavia vandt altså efter to døgn i Herning. 24 jurymedlemmer fra MKD – Motorjournalisternes Klub Danmark havde voteret og tjekken vandt.

Personligt var jeg mere til Mazda 3. Den ser ud af noget og den er underholdende, men du får naturligvis ikke den samme plads, som i Octavia, der bevæger sig i samme prisleje. Samtidig med at den skiller sig ud har interiøret fået et lag foundation, der faktisk gør at finishen virker bedre end hos storebror Mazda 6. Med de skarpe køreegenskaber er min lykke gjort.Den mangler en stationcarvariant, og så fås benzinerne ikke med turbo, men de er nu ret stærke alligevel.

Heldigvis sneg Mazda 3 sig foran Peugeot 308, der var den største skuffelse blandt de deltagende biler. Ikke at det er en dårlig bil – jeg havde bare forventet mere. Og så er der irriterende detaljer som nakkestøtter, der rammer skulderen, varmeapparatet der betjenes fra touchskærmen, omdrejningstælleren der roterer modsat og ikke mindst gearkassestøj – det skal bare ikke forekomme på en ny bil i 2013.

Citroen C4 Picasso er et frisk pust med sine massagesæder, selvparkering og funky design. Men det er som at køre i et rumskib. Ikke en x-fighter, men et intergalaktisk fragtskib. Det er en speciel oplevelse, men sådan var den gamle også. Den er bare hverken billig eller voldsomt rummelig, så den er ikke i top hos mig.

VW Golf kom på femtepladsen, selvom den vandt Car of the year 2013. Golf er en fin bil i et bredt modelprogram, men Octavia tilbyder noget mere til pengene. Og basisudgaverne af VW Golf er da også så ophidsende som en ko i kittel. (Analogierne kommer ikke lige væltende i aften.)

Så jeg er egentlig ikke utilfreds med vinderen, som jeg selv indstillede til finalen. Jeg havde bare gerne set lidt mere spræl. Og det giver Mazda 3.

Jeg i øvrigt også indstillet Tesla Model S, men det skriver jeg lidt om en anden dag.

Min rækkefølge blandt finalisterne var:

Mazda 3

Skoda Octavia

VW Golf

Citroën C4 Picasso

Peugeot 308

Årets Bil-1562

Ingen kommentarer


Skriv kommentar