Nyheder

Salgsrekord: Nye biler går som varmt brød

Det kan godt være, at den store konkurrence på mikrobilsmarkedet har gjort de danske forhandlere nervøse for, om de stadig kunne tjene penge på at sælge biler. Men i så fald har frygten været fuldstændig ubegrundet. Salgstallene for de første måneder i 2013 slår alle tidligere rekorder.

I begyndelsen af 2012 kunne den danske bilbranche juble over et rekordstort antal nye biler på landevejene, da 40.781 nye biler blev solgt i årets tre første måneder. Men sidste års salgsrekord blegner sammenlignet med de første måneder i 2013, hvor næsten 42.000 nye biler blev solgt til de bilglade danskere. Og ser man isoleret på salget i marts måned, så steg salget med vanvittige 9,2 procent i 2013 set i forhold til 2012. Så det er vidst ikke et dårligt tidspunkt at være bilforhandler.

– Der er en meget markant efterspørgsel efter nye biler, og det er det, der nok en gang kan afspejles i salgstallene. Vi har i marts set en rigtig stærk udvikling med næsten 15.000 nye biler, og det tyder på, at der er tale om en stabil og konsolideret vækst. Det er meget positivt – særligt fordi vi sammenligner med 2012, der som bekendt var rekordår, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Her kan du se en tabel fra De Danske Bilimportører, der illustrerer salget af nye biler i Danmark de seneste tre år.

Skærmbillede

 

Seat står for største stigning
Én af de absolutte højdespringere i statistikken er spansk-tyske Seat, som kører fra alt og alle med mere end fordoblede salgstal i forhold til sidste år. Efter at have solgt 536 biler fra 1. januar til 21. april sidste år har Seat for alvor lagt sig i overhalingsbanen og solgte i samme periode i år 1.408 biler – eller 163 pct. flere biler. Det er den største stigning i perioden for noget bilmærke på det danske marked.

– Det er en massiv fremgang, som vi i Seat – og selvfølgelig hos vores stærke forhandlere over hele landet – er ikke så lidt stolte af, siger direktør for Seat i Danmark, Jesper Stoltenberg-Mathiesen.

Stigningen betyder, at Seat er kommet meget stærkt ud af det første kvartal i 2013. Og det endda ovenpå et rekordår for bilsalget med flere end 170.000 solgte biler.

 

Seat Leon

Foto: Semler Pressefoto

Ingen kommentarer


Skriv kommentar