Løst og fast, Nyheder

SÅDAN Mariagerfjord

Endelig er der en kommune, der har set lyset og indkøbt 41 Toyota Yaris Hybrid til hjemmeplejen. Tillykke til Mariagerfjord Kommune – I har gjort det rigtige ved at vælge dieselbiler fra.

Toyota Yaris Hybrid har ud over sin benzinmotor på 1,5 liter en batteripakke og kører altid med automatgear – godt for hjemmeplejen. De får endda bakkamera og klimaanlæg.

Yaris Hybrid er opgivet til 28,6  km/l ved blandet kørsel og udleder beskedne 79 gram CO2 pr. km, hvilket er lavere end nogen dieselbil. De kommer formentlig ikke til at køre så langt, men det ville de heller ikke gøre i en dieselbil.

Hvis du undrer dig over, at jeg er så begejstret for dette indkøb, så er det fordi dieselbiler overhovedet ikke egner sig til hjemmeplejen, der kører masser af korte ture, hvor motoren aldrig bliver ordentlig varm = tilsodede motorer = masser af udgifter= dårlig brændstoføkonomi=flere udgifter til kommunerne=højere skatter eller nedskæringer.  It´s all connected.

Hvad kan du bruge det til? Tjah, bare husk at du ikke må køre diesel, hvis ikke du kører over 15 km, når du starter bilen. Hvis ikke du gør det, så må du køre benzin – de kan bedre holde til kold kørsel.

PS: Det her er ikke nødvendigvis en anbefaling af Toyota Yaris Hybrid – den skal jeg nok teste særskilt

 

Du kan læse hvad Mariagerfjord Kommune selv siger om skiftet her

Toyota Yaris Hybrid

Toyota Yaris Hybrid er pt. den mest optimale bil til hjemmeplejen

Ingen kommentarer


Skriv kommentar