Nyheder

Renault opruster trods Better Place-konkurs

Efter fire års ihærdige forsøg på at få elbilen udbredt i Danmark har Better Place været nødt til at dreje nøglen om. Det bliver dermed også afslutningen på et tæt samarbejde mellem den konkursbegærede virksomhed og bilproducenten Renault, der har dedikeret familiebilen Renault Fluence til batteriskifte-konceptet.

Better Place har fra begyndelsen bygget deres forretningsmodel op omkring Renault Fluence Z.E. – en bil, der i Danmark er udstyret med et udskifteligt batteri, der kan skiftes på en af de 17 batteriskiftestationer som Better Place har etableret.

Renault Fluence har udelukkende været mulig at købe med et Better Place medlemskab, hvor det var Better Place, der ejede batteriet og lejede dette ud. Indtil nu er der registreret 219 Renault Fluence-biler, eksklusiv Better Place’ egne biler og forhandlermodeller.

Fordelen ved batteriskifte-konceptet har været, at man ikke var begrænset af batteriets begrænsede rækkevidde, men at man kunne udskifte batteriet på få minutter undervejs gennem Danmark. Det dyre projekt er dog ikke slået igennem som forventet, og fremover vil Fluence-ejere altså ikke kunne krydse landet uden at skulle sætte flere timer af til opladning undervejs.

Men det får ikke Renault til at miste håbet om en opblomstring på elbilsmarkedet. “Vi opruster satsningen på elbiler, og Better Place’ konkurs har ikke nogen effekt på vores lancering af elbiler” skriver Renault i en pressemeddelelse.

De danske kunder, der har købt en Renault Fluence Z.E. vil, som en konsekvens af Better Place konkursbegæring, blive stillet som Renault Fluence Z.E.-kunder i resten af Europa, hvor Better Place ikke har aktiviteter. Det betyder, at de danske kunder vil blive tilbudt en batterilejeaftale gennem Renault – fuldstændig som det er tilfældet med de nuværende kunder på Renault Kangoo Z.E., og de kommende kunder til Renault Zoe og Renault Twizy.

Hverken Kangoo Z.E., Zoe eller Twizy har været forbundet til et Better Place medlemsskab. Her lejer man batteriet gennem Renault.

 

IMG_1957

Ingen kommentarer


Skriv kommentar