Nyheder

Razzia i hele landet: Husk selen og drop mobilen!

Færdselspolitiet er i denne uge på jagt efter trafiksyndere, der enten har glemt at spænde sig fast eller ikke kan lade være med at snakke i håndholdt mobiltelefon, mens de sidder bag rattet.

Selvom bødetaksterne fra nytår blev skruet godt i vejret, så taler alt for mange danskere stadig i håndholdt mobiltelefon, når de sidder i førersædet. Faktisk bruger mere end hver anden dansker mobilen til enten af skrive beskeder eller ringe med, selvom de har sluppet koblingen. Det viser en ny Gallup-undersøgelse, som er lavet for forsikringsselskabet Gjensidige.

Derfor er færdselspolitiet rykket ud på vejene i en landsdækkende razzia i uge 11, hvor de vil minde bilisterne om, at håndholdt telefoni og bilkørsel ikke hører sammen.

Selv om man måske kunne tro, at det primært er de unge bilister, der er slemme til at bruge telefonen til samtale og sms under kørsel, viser undersøgelsen, at bilister i alle aldre er flittige til det. Den eneste gruppe, der ikke bruger telefonen under kørsel i lige så høj grad som de andre, er dem på 60 år eller derover. I denne gruppe er det 40 %, der ringer og 10 %, der SMS’er under kørsel. Den værste gruppe er de 40-49 årige, hvor 71 % taler i telefon og 58 % skriver eller læser beskeder under kørsel.

– Tallene taler deres tydelige sprog! Det er ikke blot de unge, men personer fra alle aldersgrupper, der åbenbart mener, at det er i orden at køre rundt med bind for øjnene. Det er skræmmende læsning, der virkelig bør få os til at kigge os selv i spejlet. Vi må minde os selv om, hvor let det er at undgå, at udsætte sig selv og andre for den fare det er, at bruge telefonen under kørsel, siger Kim Rud-Petersern, der er koncerndirektør i Gjensidige Forsikring.

Som nævnt er priserne for at blive taget med telefonen mod øret steget efter nytår. Derfor skal du i dag af med 1500 kroner, hvis du taler i håndholdt mobil. Manglende sikkerhedssele koster dig nu 1000 kroner, og er du så uansvarlig, at du ikke har sørget for at passagerer under 15 år er spændt fast, så skal du hive 2000 kroner ud af budgettet.

Det er dog en skrøne, at ulovlig mobilsnak giver et klip i kørekortet.

PATRULJEVOGN_JAKKER_1

Ingen kommentarer


Skriv kommentar