Nyheder

Nyt samarbejde: Opel får fransk fundament

Verdens største bilkoncern – amerikanske General Motors – afslørede sidste år, at man havde indgået et samarbejde med Europas næststørste; franske PSA, der står bag både Peugeot og Citroën. Nu har samarbejdet båret frugt, og sløret er løftet for hvilke modeller, der i fremtiden kommer til at dele platform.

Det bliver en ny Opel Zafira, der kommer til at bygge på samme fundament som Peugeot 3008, mens Citroën C3 Picasso kommer til at lægge krop til Opel Meriva, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det bliver dermed de første biler, der bliver produceret i samarbejde mellem franske PSA og amerikanske GM – et samarbejde, der på sigt forventes at kunne spare de to koncerner for op mod 11 mia. kr. årligt. Det skal blandt andet ske ved fælles indkøb af komponenter, og selvom 11 mia. lyder som et relativt højt beløb, så skal det ses i en målestok, hvor det fælles indkøbsbudget lyder på intet mindre 700.000.000.000 danske kroner.

Men det bliver spændende at se, hvad samarbejdet kommer til at betyde for bilpriserne, når de første fælles biler rammer gaden i løbet af 2016.

Tidligere var der også planer om, at Peugeot 508, Citroën C5 og Opel Insignia skulle dele platform, men det er ifølge den britiske nyhedsside AutoExpress ikke længere på tale.

 

Fremover vil Opel Zafira være baseret på Peugeot 3008. Foto: Newspress

Fremover vil Opel Zafira være baseret på Peugeot 3008.
Foto: Newspress

Ingen kommentarer


Skriv kommentar