Nyheder

Ny VW Golf kåret til Car of the Year 2013

Volkswagens nye Golf er netop kåret som Car of the Year på den international biludstilling i Geneve.

Hvert år uddeler en jury bestående af 58 førende europæiske motorjournalister prisen som årets bedste bil, Car of the Year. I år er valget faldet på den nye Golf fra Volkswagen.

På trods af sit konservative design er syvende Golf-generation helt ny fra ende til anden. Golf VII er bygget på en helt nyudviklet platform, der med sin store fleksibilitet bl.a har været med til at holde produktionsomkostningerne på et lavt niveau.

Men Golf er også blevet rost for sit høje sikkerhedsniveau og lave brændstofforbrug med op til 31,3 km/l i BlueMotion-modellen. Samtlige Golf VII har start-stop-system og genvinding af bremseenergi som standard.

Der er også kommet nye sikkerhedssystemer til – som fx multikollisionsbremsen, der er del af standardudstyret, og som bremser bilen ned i ulykkestilfælde, således at yderligere kollisioner undgås. PreCrash-systemet er ligeledes standardudstyr og beskytter passagerer og fører proaktivt ved automatisk at lukke vinduer og stramme seler i kritiske situationer.

For at komme i betragtning til titlen som årets bedste europæiske model, skal bilen være introduceret på det europæiske marked de seneste 12 måneder fra kåringsdatoen, være en helt ny model, d.v.s., at hverken nyt motorprogram eller såkaldte facelifts accepteres og bilen må forventes at kunne sælge 5.000 eksemplarer på det europæiske marked.

Juryen bedømmer bl.a. bilerne ud fra følgende kriterier: design, komfort, sikkerhed, økonomi, køreglæde, funktionalitet, opfyldelse af miljøkrav og naturligvis pris. Teknisk innovation og value-for-money tages også med i bedømmelserne.

I år kæmpede Golf mod Ford B-Max, Hyundai i30, Mercedes Benz A-klasse, Peugeot 208, Renault Clio, Subaru BRZ/Toyota GT86, og Volvo V40. Golf overhalede tvillingeparret Subaru BRZ/Toyota GT86 med over dobbelt så mange points nemlig 414 mod japanernes 202 point og kan dermed pryde sig med titlen som Car of the Year det næste år. På tredjepladsen kom Volvos V40 med 189 points.

Min kollega Ebbe Sommerlund har tidligere testet årets sølvvinder – du kan læse mere om Subaru BRZ her.

 

CarOfTheYear2013

 

GolfVII-1 GolfVII-2 GolfVII-4

Ingen kommentarer


Skriv kommentar