Nyheder

Nissan vil lave Twizy-rival

Nissan arbejder i øjeblikket på at skabe et elektrisk køretøj, der kan tage konkurrencen op mod den lille Renault Twizy, der blev lanceret sidste år. Og den japanske bilproducent er sikker på, at man er i stand til at konkurrere mod den franske samarbejdspartner.

Nissan og Renault har de seneste år arbejdet tæt sammen i udviklingen af nye bilmodeller og -platforme. Men selvom Renault har haft relativt stor succes med at kombinere en motorcykels kompakte egenskaber med en bils beskyttelse og sikkerhed i den lille Twizy, så er den japanske bilproducent overbevist om, at man her er bedst tjent med at forsøge sig på egen hånd.

– Twizy forsøger ganske vist også at kombinere de to ting, men vi mener, at det er gode muligheder for at optimere på denne type biler, siger Etienne Henry, der er Nissans chef for produktstrategi og planlægning til det internationale medie Automotive News.

Formålet med Renault Twizy har været at skabe et alternativ til scootere i de store europæiske byer. Twizy’en, der debuterede sidste år, er drevet af en 13-hestes motor, der kan nå op på 80 km/t. Rækkevidden er på 63 km.

I 2008 viste Nissan den smalle, to-personers konceptbil Land Glider, der kunne læne sig ind i svingene ligesom en motorcykel, men som havde en lukket kabine ligesom en bil. I den forbindelse understregede Nissan, at Lind Glider’en ikke blot skulle ses som et ligegyldigt design-projekt.

– Det var et meget interessant koncept med en udfordrende og spændende teknologi, siger Etienne Henry til Automotive News, men afviser at svare på, om Land Glider’ens egenskaber bliver en del af fremtidens elbil fra Nissan.

Det har heller ikke været muligt at få svar på, hvornår man kan forvente at se Nissans Twizy-konkurrent på markedet.

Land Glider Concept

Nissans konceptbil fra 2008 – “Land Glider” – kan måske give en idé om, hvordan den japanske konkurrent til Renault Twizy kommer til at se ud. Foto: Newspress

Ingen kommentarer


Skriv kommentar