Nyheder

Lavpris-biler på vej til Danmark

Renault åbner for sit lavprismærke Dacia hos de danske Renault-forhandlere

Dacia har stor succes rundt om i verden. Opskriften er pålidelige biler til priser, der kan konkurrere med brugte biler. Og Dacia kommer med overvejende sandsynlighed til Danmark i 2013. Overvejende sandsynlig betyder, at med mindre maya-spådommen indtræffer og jorden går under den 22. december 2012, så lander Dacia i butikkerne til næste år.

For en bilentusiast betyder det ingenting – Dacia tiltaler kun de, hvor økonomien kommer i første række. Hvilket vil sige flertallet af bilkøberne. For at tage et eksempel kommer en Dacia Lodgy, der i størrelse passer med en VW Touran, til at koste ca. 160.000 kr. for den billigste med plads til fem personer. Den fås også til syv personer for lidt flere gryn.

Det er en bombe i bilmarkedet, for til de priser får man normalt kun en Suzuki Swift eller en Renault Clio. Skal du have en VW Touran skal der det dobbelte på bordet. Naturligvis er det som at sammenligne et Rolex med et Timex – begge kan det de er designet til – den ene er lækker – den anden er ikke.

Dacia stiller desuden med et lille trumfkort i forhold til Touran og endda Renault Scenic, for Dacia kommer med tre års garanti – hvilket er et år mere end de fleste europæiske mærker.

Senere på året ruller Dacia en lille varevogn, en b-segment bil på størrelse med Clio og en lille suv ind i udstillingen hos de udvalgte Renault forhandlere.

Motorerne kendes alle fra Renault og det forventes at dieselen 1.5 DCI bliver den mest solgte i stort set alle platforme.

 

Hvis de priser holder, så bliver Dacia en giftig konkurrent på markedet – til glæde for alle, der skal handle bil, for det bliver ikke nemmere at sælge en fire år gammel Ford Mondeo, når Dacia Lodgy lokker med samme plads, tre års garanti, samme pris og 0 km på tælleren.

Mini-suv’en hedder Dacia Duster, B-segment-bilen hedder Dacia Sandero og varevognen Dacia Dokker. Priserne er faktisk helt vildt lave, hvis de holder. Duster fra 140.000 kr., Sandero fra 110.000 kr. mens prisen på Dokker endnu er ukendt. Desuden kommer Logan MCV som størrelsesmæssigt matcher Renault Kangoo eller VW Caddy.

 

 

1 Kommentar

  1. Marianne siger:

    Der skal nok blive solgt en del Dacia, det er jo en super fin afløser for dem der kører eks. Berlingo, multipla, kangoo, eller dem der bare ikke vi ofte flere penge på
    deres gamle familieflytter.

Skriv kommentar