Nyheder

Krise i Suzuki: Europa giver underskud på femte år

Den japanske bilproducent Suzuki har ikke formået at tjene penge på det europæiske marked siden 2008. Det fortæller firmaets europiæske chef i et interview med det tyske magasin WirtschaftsWoche. Det er uvist, hvor længe virksomheden vil fortsætte med at smide penge efter Europa.

– 2008 var sidste gang, vi havde en profitabel forretning – vi har ikke haft sorte tal på bundlinjen siden da. Hvis det fortsætter meget længere, er jeg i store problemer, siger chefen for Suzukis Europa-afdeling, Takanori Suzuki til WirtschaftsWoche ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Takanori Suzuki er en af Suzukis mest erfarne ledere, da han har været i virksomheden siden 1981. Sidste år blev han så ansvarlig for det europæiske marked, da man håbede, at han ville være i stand til at vende minus til plus for den europæiske del af virksomheden, der er verdens 9. største bilproducent.

Desværre går tallene ikke Suzukis vej (det gælder både manden og firmaet). Ifølge tal fra de europæiske bilproducenters interesseorganisation, ACEA, faldt salget af Suzuki-biler med 13,4 pct. sidste år til 154,446 solgte biler. Og når Suzukis fabrik i Ungarn har kapacitet til at lave 220.000 biler om året, så skal man ikke være et matematisk geni for at regne ud, at det ikke er en optimal forretning.

Det er Suzukis mål, at man i 2016 har øget salget af biler i Europa til hele 300.000 om året.

 

Hverken Suzuki Splash (billedet) eller Suzuki Swift er sjældne biler i det danske gadebillede. Men generelt i Europa er bilproducenten i store vanskeligheder.

Hverken Suzuki Splash (billedet) eller Suzuki Swift er sjældne biler i det danske gadebillede. Men generelt i Europa er bilproducenten i store vanskeligheder. Foto: Suzuki

1 Kommentar

  1. Esben Skrumsager siger:

    I kølvandet på historien om Suzukis dårlige økonomi har VW-koncernen meldt ud, at man ønsker at tilføje endnu et medlem til den enorme portefølje af bilmærker i koncernen.

    Ekstra Bladets motorjournalist Anders Berner har gjort sig nogle overvejelser om kombinationen af en dårlig økonomi i Suzuki og VW’s ønske om at udvide forretningen.

    Du kan læse artiklen her:
    http://ekstrabladet.dk/biler/bil_nyheder/article1916038.ece

Skriv kommentar