Nyheder

Innovation: Hyundai topper i ny undersøgelse

Hyundai producerer nogle af de mest spændende, inspirerende og dagsordensættende biler, der findes.

… I hvert fald hvis du spørger 1.512 erhvervsledere fra nogle af verdens største virksomheder. Og det har den globale konsulentvirksomhed Boston Consulting Group gjort.

BCG har bedt de mange erhvervsledere vurdere verdens største virksomheders evne til at skabe innovative produkter, og ikke overraskende er det virksomheder som Apple, Google og Samsung, der regnes for nogle af de mest innovative. Men med på listen over de 50 mest nyskabende virksomheder er også hele 10 bilproducenter, hvilket er det største antal siden BCG begyndte at lave undersøgelsen i 2005 – se listen over bilerne nederst i artiklen.

Af de 10 bilmærker er det som antydet det sydkoreanske bilmærke Hyundai, der lægger sig i front. Det kommer ikke som en overraskelse for marketingkoordinatoren i Hyundai Bil Import i Danmark.

– Designmæssigt har vi flyttet os rigtig meget – det har i-serien i høj grad været med til, fortæller Annegrethe Skovby og fortsætter:

– Samtidig kan vi jo præsentere verdens første serieproducerede brint-bil, som vi blandt andet skal levere 15 af til Københavns Kommune i april måned. Man kan forestille sig, at det også er vores udvikling på det teknologiske plan, der gør, at vi bliver anset for at være så innovative. Og det betyder da rigtig meget for os, for det bekræfter os i, at vi er på rette vej, lyder det fra en glad Annegrethe Skovby.

Traditionelle tyskere

Mens de asiatiske bilmærker generelt har klaret sig godt, så er undersøgelsen hård mod de tyske producenter. Både Kia, Toyota og Hyundai ligger foran BMW, Audi og VW. Og specielt Volkswagens placering er værd at bemærke. Da undersøgelsen senest blev lavet i 2010 lå de nemlig på en temmelig fornem 15. plads på listen over de mest innovative virksomheder i verden. Men i den netop offentliggjorte undersøgelse fra 2012 er VW røget helt ned på en 45. plads. Så blandt lederne i de store globale virksomheder bliver VW altså ikke længere set som et lige så innovativt firma.

Spørgsmålet er, om billedet ville være det samme, hvis man gennemførte en lignende undersøgelse i Danmark? Jeg tror det ikke. Ganske vist er de asiatiske biler blevet meget populære på det danske marked – med deres friske design og gode køreegenskaber. Men mon ikke de alligevel er lidt misundelige på Volkswagens mikrobils-tsunami med Up’en? For selvom Up ikke er en bil, der er spækket med nyt avanceret udstyr, så har den tyske mikrobil mildest talt revolutioneret det danske marked, når det handler om bil for pengene. Og det stopper jo ikke der, for i denne uge kunne VW afsløre, at de vil få gasbilen tilbage på det danske marked – allerede i år (læs mere om de nye gasbiler her).

Så i Danmark vil jeg personligt betegne VW som ét af de mest innovative bilmærker.

Hvad synes du? Du er velkommen til at komme med din mening i feltet under artiklen.

 

Her ser du Top 10 over bilproducenterne.
I parentes ses den overordnede rangering på globalt plan.

1. Hyundai (10)
2. Toyota (11)
3. Ford (12)
4. Kia (13)
5. BMW (14)
6. Nissan (22)
7. Audi (25)
8. GM (29)
9. Renault (34)
10. VW (45)

Kilde: Boston Consulting Group

 

Hyundai ix35 er verdens første serieproducerede brintbil.

Hyundai ix35 er verdens første serieproducerede brintbil.

Ingen kommentarer


Skriv kommentar