Nyheder

Friske tal: Nye biler strømmer til Danmark

Bedst som man måske  gik og troede, at det seneste års vanvittige salgstal – specielt i mikroklassen – aldrig ville kunne overgås, præsenterer de danske bilimportører nu helt nye og imponerende tal, der betyder, at bilsalget er på rekordkurs for tredje år i træk.

Med en fremgang på ikke mindre end 19,2 procent i forhold til samme måned sidste år, voksede bilsalget eksplosivt i juni. Den kraftige vækst betød samtidig, at det samlede salg i 1. halvår af 2013 steg med 9 procent sammenlignet med 1. halvår 2012.

Skærmbillede 2013-07-08 kl. 14.16.38


Her ses udviklingen i antallet af solgte biler. Kilde: De Danske Bilimportører

– Det giver nærmest sig selv, at det er en meget positiv udvikling vi oplever i øjeblikket. De private forbrugere er fortsat med til at trække markedet frem og over de seneste måneder er erhvervssalget af nye personbiler ligeledes vokset. Samlet set har vi dermed for alvor fået sat gang i udskiftning af den forholdsvist bedagede danske bilpark, til glæde for både bilisterne og miljøet, siger Tejs Laustsen Jensen, chefkonsulent hos De Danske Bilimportører.

Audi kan mærke huspriserne stige
VW Up er (naturligvis) fortsat den mest solgte bil i Danmark, men nu begynder de større og ikke mindst dyrere klasser også at røre gevaldigt på sig. Blandt andet kan Audi i Danmark med 2.894 indregistreringer se tilbage på det bedste første halvår nogensinde. Det er næsten 1.000 biler mere end de primære konkurrenter – BMW og Mercedes.

Ifølge Audi skyldes det positive salg i Danmark først og fremmest Audis succes i segmentet for kompakte premiumbiler, hvor danskerne har taget rigtig godt imod både den nye Audi A3 og Audi A3 Sportback. Det tegner også godt for det kommende medlem af Audi A3 familien, Audi A3 Limousine, som vil være hos de danske Audi forhandlere til september.

Audi-direktør Thomas Jöhncke har da også positive forventninger til andet halvår, hvor Audi traditionelt står stærkt med firmabiler.

– Vi oplever, at huspriserne endelig stiger, og det samme gælder forbrugertilliden. Det afspejler sig også ude i vores forretninger, siger Thomas Jöhncke.

Renault indtager fornem placering
Renault har ligeledes imponeret i statistikkerne for juni måned. Det franske vidunderbarn i form af Clio er med hele 711 solgte modeller på en enkelt måned strøget ind på en andenplads i slagsstatistikkerne – kun overgået af Volkswagen Up med 1.228 solgte biler i juni måned.

Resultatet glæder naturligvis Renaults administrerende direktør Henrik Bang, der ser flere interessante aspekter ved podiepladsen.

– Først og fremmest kan jeg ikke huske, hvornår Renault har haft så fornem en placering. Det er vi både stolte over og glade for. Dernæst er det jo værd at bemærke, at det nu ikke kun er mikrobilerne, der er med fremme. Det er især interessant, da markedet i den grad har været domineret af de billige mikrobiler. En sådan er Renault Clio langtfra. Laveste pris er 135.000 kroner og den bedst sælgende version er stationcarversionen.

– Så jeg synes, det viser, at der måske er en lille bevægelse væk fra, at kunderne kun går efter mindst og billigst, siger Henrik Bang, der generelt kan se tilbage på et godt halvår for Renault i Danmark.

Mens markedet totalt voksede med 7,6 procent lå Renaults vækst på 34,3 procent. Dermed nåede Renault en samlet 6. plads i salgsstatistikken for første halvår af 2013.

Du kan læse Motorjournalisten.dk’s test af Renault Clio her.

IMG_1637

Renault har alene i juni måned solgt hele 711 biler af modellen Clio.

Ingen kommentarer


Skriv kommentar