Nye biler, Nyheder

Ferrari og Mazda skal få Alfa tilbage på sporet

Salget af Alfa Romeo-biler skal i 2016 være tredoblet! Så klar er målsætningen fra Fiat- og Alfa-bossen Sergio Marchionne.

For selvom den italienske bilkoncern har haft stor succes med Fiats finurlige familiemodeller, så halter Alfa Romeo langt efter i salgstallene. Derfor vil man nu satse benhårdt på at gøre Alfa Romeo til et eksklusivt bilmærke, der kan tage konkurrencen op med Audi, og på den måde gå fra at sælge ca. 100.000 biler om året i dag  til at sælge 300.000 i 2016. Det skal et nyt samarbejde med Mazda – og ikke mindst Ferrari – nu være med til at sikre.

Ny roadster med japanske rødder

For et par uger siden blev det offentliggjort, at en kommende Alfa Romeo roadster kommer til at bygge på Mazdas næste MX-5. Det er ikke mange detaljer, der endnu er sluppet ud om den kommende Mazda-platform, men ifølge Mazda bliver den nye MX-5 ca. 100 kg. lettere end den tidligere generation. Den nye Alfa Romeo, der forventes at gå i produktion i løbet af 2015, vil blive produceret på Mazdas fabrik i Hiroshima. Men det bliver altså kun selve platformen der bliver ‘made in Japan’. Resten af bilen vil Alfa Romeo selv stå for. Eller vil de?

Her kommer et andet eksklusivt samarbejde nemlig ind i regnestykket. I løbet af den forgangne uge kunne nyhedssiden Automotive News Europe nemlig fortælle, at Alfa-bossen vil have Ferrari til at levere motorerne til de fremtidige Alfa Romeoer.

– Ferrari vil spille en større rolle, når det kommer til udvikling af motorer til Alfa, ligesom Ferrari gjorde for Maserati, sagde Sergio Marchionne ifølge Automotive News, hvorefter han tilføjede, at det skal være motorer, der kan gøre sig fortjent til Alfa Romeo-mærket.

Så vi kan altså forvente en italiensk designet Alfa Romeo roadster med en pålidelig japansk undervogn – og på sigt måske også en hidsig Ferrari-motor som det bankende hjerte? Det lader det til, ja.

SUV skal sikre stigning

Men det er ikke det eneste nye. Den italienske koncern er nemlig godt klar over, at en japansk undervogn og en motor fra Ferrari ikke alene vil få salget af Alfa’er til at tredoble. Derfor er en SUV nu også på tegnebrættet sammen med ni andre modeller, der alle skal bidrage til den nye æra i Alfa Romeos historie. Er det ikke dyrt? – tænker du måske. Det kommer naturligvis an på det overordnede budget, men Alfa Romeo har i alt afsat hvad der svarer til mere end 7 milliarder kroner fra 2012 og indtil 2014 på at udvikle de nye modeller, der skal gøre Alfa Romeo til et eksklusivt bilmærke på globalt plan.

Ekspert: Det skal tages med et gran salt

Der er dog ingen tvivl om, at Alfa’s SUV skal være noget helt ekstraordinært, hvis det skal hamle op med de mange muligheder, der allerede eksisterer i dag. BMW har alene flere forskellige modeller at vælge imellem – og derudover yderligere en X4, der er sat til at til at ramme markedet næste år. Mercedes og Audi er også veletablerede i klassen. Ifølge analysefirmaet IHS Automotive er det da også usandsynligt, at Alfa Romeo vil have tredoblet sit salg af biler i 2016.

– Man skal altid tage Marchionnes (adm. dir. i Fiat) forudsigelser med et gran salt, siger Ian Fletcher, der er analysekonsulent ved IHS, til Automotive News Europe.

– Han skal jo finde kunder, som vælger at forlade Audi, BMW eller Mercedes for i stedet at vælge en Alfa, som godt nok er et stort mærke, men som har meget at bevise over for kunderne.

Ian Fletcher forventer, at Alfa Romeos salg vil stige til ca. 230.000 mod Marchionnes mål på 300.000.

Her på Motorjournalisten.dk er vi meget spændte på at se, hvad resultatet bliver.

 

Den næste generation af Alfa Romeos roadster vil være baseret på Mazda MX-5. Samtidig vil Alfa have Ferrari ind over motoren. Vi synes, det lyder som en spændende coctail.

Den næste generation af Alfa Romeos roadster vil være baseret på Mazda MX-5. Samtidig vil Alfa have Ferrari ind over motoren. Vi synes, det lyder som en spændende coctail.
Arkivfoto: Newspress

 

Ingen kommentarer


Skriv kommentar