Løst og fast

Ferrari F430: Kør din drøm for en plov

Et svensk firma tilbyder køreture på de danske landeveje i nogle af verdens mest eftertragtede sportsvogne – med dig selv bag rattet. Og så er det endda til at betale!

Mens du venter på, at lotto-millionerne på et tidspunkt ruller ind på din konto, så du kan købe alle de biler, du altid har drømt om, kan du jo passende forberede dig ved at tage en tur i nogle af verdens mest eftertragtede sportsvogne. Med standardpriser fra omkring 900,- for 15 minutters kørsel behøver du endda ikke gå fra hus og hjem for at få opfyldt drømmen, og ofte kører den svenske arrangør GR8 Experience med solide tilbud på deres hjemmeside, og så er vi nede på en pris, der hedder 500 danske kroner!

Det vil sige, at det faktisk kan blive en realitet, at du må vælge mellem en tur på Jensens Bøfhus eller at udleve drømmen om en tur i en Ferrari eller en Lamborghini.

Spørgsmålet er så, om 15 minutter i sådan en bil er pengene værd – om det er er tid nok til at få en fornemmelse af, hvordan det er at køre i en sportsvogn.
Vi har testet det svenske koncept:

“Bare træd speederen i bund”
Klokken er lidt i 9 om morgenen, da jeg triller ind på parkeringspladsen ved Sabro Kro vest for Aarhus. Der holder en ladvogn med en anhænger, hvoraf der netop er trillet to italienske mesterværker. Den første bil er en gul Lamborghini Gallardo – den sidste en Ferrari F430 Spider. Jeg sætter mig ind i den sidste.

Jeg har før denne dag aldrig siddet i en Ferrari, så det er lidt af en drøm, der går i opfyldelse, da jeg spænder mig selv fast i det snævre sportssæde.

Duggen hænger i tunge dråber på bilen, så jeg sætter vinduesviskeren på arbejde, før jeg slipper bremsen og lader bilen trille ud på vejen.

“Du skal lige huske, at bilen er temmelig bred” siger den svenske instruktør på passagersædet, før jeg kører igennem den første af uendeligt mange helleanlæg vest for Aarhus. Ferrarien glider smukt igennem og jeg træder blidt på speederen. Der er respons med det samme. De første par kilometer er præget af ærefrygt overfor dette italienske vidunder. Men heldigvis får instruktøren vækket mig af min trance, da han opfordrer mig til at give den lidt mere gas på de små øde landeveje. Sikke en følelse!

Det ene sving griber det andet, og selvom jeg for længst har passeret de gældende hastighedsgrænser på de små landeveje, føler jeg alligevel, at der ligger så uendeligt meget mere i denne bil. De østjyske landeveje yder ikke den stakkels Ferrari retfærdighed.

Pludselig drejer vi ud på en stor landevej, og min temmelig pålidelige stedsans fortæller mig, at vi nu er på vej tilbage mod Sabro Kro.

“Bare træd speederen i bund” lyder det fra passagersædet.

Jeg trykker godt til og kan mærke, at min krop bliver udsat for flere G-kræfter end den er vant til i den gamle Citroën C5.

“Helt i bund!” kommanderer instruktøren. Jeg sender højre fod i et frit fald mod bunden af bilen og lader øjnene flakke mellem asfalten og nålen i speedometeret.

I få sekunder rammer jeg en hastighed, som ville medføre et mistet kørekort, hvis jeg blev stoppet – på motorvejen vel at mærke, så jeg slipper trykket og lader bilen trille rundt i lyskrydset og ind på parkeringspladsen, som jeg forlod for få minutter siden.

Kort & godt
Det var en kort tur. Jeg kan ikke undgå at føle en lille form for skuffelse, da jeg stiger ud af bilen, for jeg vil bare have mere. Men helt ærligt – hvem ville låne sin Ferrari ud til en tilfældig ung knøs for 500 kroner? Aldrig i livet. Men det er der heldigvis nogle vanvittige svenskere hos GR8 Experince der vil, og jeg taknemmelig over, at der findes et firma med så fascinerende et koncept, som betyder, at du og jeg kan opleve en drengedrøm. Ganske vist kun i få minutter – men det er muligt!

Har man har pengene til det, vil jeg naturligvis anbefale, at man betaler dobbelt pris og tager en halv times tur, så man kan nå at finde sig til rette i bilen, før turen er slut, men hvis man ikke har 1000 kroner liggende og brænde i lommen, så synes jeg, at 500 kroner er en billig pris for at opleve accelerationen i en Ferrari eller en Lamborghini – hvor du selv sidder bag rattet!

 

Fakta:
GR8 Experince er et svensk firma, som i sommerhalvåret tager deres biler med til Danmark ca. to uger om måneden.
Du kan vælge mellem en Ferrari F430 Spider eller en Lamborghini Gallardo.
Det er muligt at købe en tur i bilerne i enten Aarhus eller København.
Firmaet skønner, at de hvert år har ca. 4500 danskere gennem deres biler.
Du kan læse mere om oplevelserne på firmaets hjemmeside.

Obs: Hvis der ikke er tilbud på den tur, som du ønsker at købe, kan du med fordel holde øje med nogle af de rabat-siderne på nettet, hvor blandt andre Groupon jævnligt har tilbud på turene.

 

Her kan du se ruten vest for Aarhus, som jeg kørte i F430’eren.


Vis stort kort

374002_10151254002034328_420244055_n

 

996_10151317992904328_317895469_n

 

 

4 Kommentarer

 1. Denny siger:

  Må man køre en svensk bil i DK eller er de dansk indregistrerede?

  Fed ide ellers…30 min lader til at være minimum

 2. Det er svensk indregistrerede biler. Prisen havde nok været en anden, hvis de danske afgifter spillede ind 😉

  Jeg vil også umiddelbart sige, at 30 minutter er minimum. Men selvom 15 minutter er kort tid, så vil jeg lige understrege, at man godt kan nå at opleve en snert af den følelse, som man får i sådan en type bil, og samtidig kan man med god samvittighed blære sig over for vennerne med at man har kørt en lækker Ferrari eller Lamborghini..

 3. IB siger:

  Hvordan kan vi danskere få lov til at køre en svensk bil? Har Skat ikke noget at skulle have sagt?

  • Det er ikke forbudt at køre i Danmark i en bil, der er indregistreret i Sverige. Bilerne er ejet af et svensk firma, der primært opererer i Sverige. Derfor har Skat umiddelbart ikke noget at skulle have sagt. Jeg er ikke ekspert på dette område, men mon ikke arrangørerne har styr på reglerne?

Skriv kommentar