Brugte biler, Forbrugsstof

Din VW ruster (også)

Eksperter hos blandt andet FDM har anbefalet supplerende rustbeskyttelse til alle biler i årevis. Også til VW, men importøren har afvist at VW skulle have brug for ekstra beskyttelse. For mange andre har det undret, da man har set en del rustskader især på Touran, men også på Passat.

Nu foretager Scandinavisk Motor Co en kovending og anbefaler supplerende beskyttelse:

– Vi har ændret holdning til rustbeskyttelse, og det er ikke kun for Touran-modellen, det gælder også på vores andre modeller, siger garantichef Niels Andersen fra Volkswagen til FDM.

Volkswagen har dog tre anbefalinger for rustbeskyttelse: Brug et voksbaseret produkt, undlad at bore i karrosseriet (da der kan opstå korrosion), og behandlingen bør kun omfatte et slidlag i undervognen samt i tilgængelige hulrum og bag plastafskærmninger.

FDM anbefaler dog, at man borer de huller der skal til for en effektiv beskyttelse i hulrum – opstår der rust omkring hullerne er det undervognsbehandleren, der skal reparere skaden. Produktet må gerne være et blandingsprodukt, men altså ikke en ren oliebaseret behandling.

Det glæder os på Motorjournalisten at VW, nu har et mere realistisk billede af deres egne biler, selvom vi da hellere så, at biler ikke rustede.

Kilde: FDM

Touran ruster

Ingen kommentarer


Skriv kommentar