Nyheder

Tysk SUV-fight: Audi opruster med tre nye Q-modeller

Audi vil i løbet af de kommende seks år fordoble antallet af SUV’ere i modelprogrammet. Det sker i et forsøg på at indhente BMW, der for længst har taget førertrøjen med de mange X-modeller.

Hullet op til BMW vil Audi lukke med modellerne Q2, Q4 og Q6, der skal være et mere sportsligt alternativ til de eksisterende Q3, Q5 og Q7, fortæller kilder til det internationale bil-site Automotive News.

Ser man på prognoserne for fremtiden, så gør Audi da også det eneste rigtige. For ifølge analysefirmaet IHS Automotive vil salget af SUV’ere i den dyre ende stige med op mod 36 pct. indtil 2018, skriver Automotive News. Så der er sandsynligvis et stort marked for de sportslige luksus-biler.

Og mens salget af Audi’er kun udgjorde 14 procent af det samlede bilsalg i VW-koncernen sidste år, så må man sige, at tyskerne forstår at tjene penge på bilerne, for hele 48 pct. af omsætningen i hele VW-koncernen kom fra bilmærket med de fire klassiske ringe i fronten.

Nyt design
Mon ikke det var en forsmag på de nye Q-modeller, som Audi havde taget med til motorshowet i Paris sidste år i form af Crosslane Coupe koncept-bil? Lad os da håbe på det. Under alle omstændigheder er Crosslane Coupe en spændende bud på næste generations design fra hovedkvarteret i Ingolstadt.

Den rå front og de ekstremt tynde forlygter og sidespejle giver bilen et meget strømlinet design, og i konceptbilen fra Paris er der heller ingen B-stolpe, hvilket måske også kan blive en detalje i de nye modeller.

Men det er altså ikke kun tyskerne, der har fået øjnene op for SUV-markedet.
Her kan du læse mere om de kommende nyheder på markedet.

Herunder har vi samlet nogle af billederne af Audis Crosslane Coupe koncept-bil, som forhåbentlig bliver udgangspunktet for den kommende generation SUV’ere fra Ingolstadt.

 

Audi-Crosslane-Coupe-concept-2

Audi-Crosslane-Coupe-concept-3 Audi-Crosslane-Coupe-concept-4 Audi-Crosslane-Coupe-concept-5

Ingen kommentarer


Skriv kommentar