Brugte biler, Nyheder

Årets bedste brugte biler

Så kører Årets brugtbil endnu en gang, og jeg er med i juryen igen. Vinderen skal findes mellem modellerne herunder.

 

Feinschmeckerens familiebil

BMW 3-serie (2005-2013)

Plads er der ikke meget af i BMW 3-serie – uanset karrosserivariant. Den har måttet vige for køreglæden, der til gengæld altid er med i den Bayerske køremaskine.

Hvis du går op i ord som vægtfordeling, feedback og køreglæde, så er du landet på den rigtige bil – der er ikke meget på brugtmarkedet, der når BMW til sokkeholderne. Tilmed er kvalitetsfornemmelsen i top – selvom der er mindre spræl i kabinedesignet end der er i en død fladfisk. BMW har været helt på forkant med brændstoføkonomien og gennem denne generations levetid er tallene bare blevet bedre og bedre.

Et stort facelift til modelår 2009 gav et friskt pust til designet, og endnu mere økonomiske motorer.

Priserne for BMW 3-klasse i denne generation starter ved ca. 150.000 kr.

Mest populære model: BMW 320d

 

Rumskibet er landet

Honda Civic (2006-2012)

Det er sjældent, at en bilfabrikant har mod til at holde ved alle linjerne fra konceptbilen. Men Honda gjorde det med Honda Civic, der kom på markedet i 2006. De futuristiske linjer fortsætter i kabinen, hvor informationerne er delt ud på tre displays alt efter relevans. Ergonomisk er det genialt, men for nogle bliver det lidt for spacy. Designet deler i det hele taget vandene – nogle elsker det, mens andre hellere ville vælte på cykel end de vil ses i en Civic.

Bortset fra et sløjt udsyn bagud er Civic både rummelig og praktisk takket være bagæderne, der kan vippes op, så man kan stille fx en fladskærm i biografstørrelse bag forsæderne. Bagagerummet er også klasseledende, da Honda har placeret benzintanken under forsæderne.

Motormæssigt er der ikke mange valg – en fin 1.8 benzin og en lige så fin 2,2 diesel. Der findes også en 1,4 benzin, men den er for sløv.

Priserne for Honda Civic i denne generation starter ved ca. 85.000 kr.

Mest populære model: Honda Civic 1,8 Sport

 

 

Pladsmonsteret

Ford Mondeo (2007-)

 Hvis du vil have pladsen fra en rendyrket familiecontainer, men vil have udseende og køreegenskaber fra en almindelig stationcar, så er det Ford Mondeo, der er dit bedste bud. Bagagerummet tager to barnevogne og selv teenagesønner kan strække ben på bagsædet – det kan de ikke i en Skoda Octavia.

Ford hylder samtidig de gode køreegenskaber, og Ford Mondeo er et glimrende kompromis mellem sport og komfort. Den er klart, den mest underholdende bil i denne klasse.

Der er lidt mere rumskib over instrumentbordet i Ford Mondeo end der er i fx VW Passat, og det tiltaler ikke alle. Ergonomien er dog fin, og der kan fås et bjerg af udstyr. For eksempel forsæder med kølefunktion.

Dieselmotorerne passer bedst til bilen, men de kræver naturligvis et stort kørselsbehov.

Priserne for Ford Mondeo i denne generation starter ved ca. 110.000 kr.

Mest populære model: Ford Mondeo 2,0 TDCI

 

Stjerne med hjerne

Mercedes C-klasse(2007-)

Mercedes-Benz har altid været absurd dyre på det danske marked. Men en ændret prispolitik og nogle gode leasingtilbud har gjort, at en C-klasse er til at komme i nærheden af for almindelige familier – uden at det er en frikørt taxa.

C-klassen er den billigste Mercedes-Benz med det klassiske baghjulstræk, nogle ville sige den mindste ægte Mercedes. Pladsforholdene er ikke prangende, men C-klassen er en fremragende rejsevogn og som bygget til motorvejspendlere. Pladsforholdene er dog ikke blændende, og faktisk har Politiet droppet C-klassen som patruljevogn, fordi betjentene sad dårligt på bagsædet.

Priserne for Mercedes C-klasse i denne generation starter ved ca. 220.000 kr.

Mest populære model: Mercedes-Benz C220 CDI

 

Villavejens vidunder

Skoda Octavia (2004-2013)

Der er intet, der signalerer villavej som en Skoda Octavia. Logoet er endda ligustergrønt – hvad logoet i øvrigt ligner, nævner vi ikke her. Under VW’s ejerskab har Skoda vendt alle de platte vittigheder til en fordel og på rekordtid skabt et brand fuldt af tryghed og soliditet. Nu griner Skoda tilbage, og det tjekkiske mærke er blandt de bedst sælgende i Danmark.

Octavia har et kæmpe bagagerum, men knap så meget plads til passagererne på bagsædet. Men det er også den eneste reelle svaghed ved dens praktiske egenskaber.

Skoda Octavia er så kedelig som en Sloggi-trusse, men for de penge, man sparer i forhold til en VW, kan der købes en fin stak Victorias Secret til undertøjsskuffen.

Priserne for Skoda Octavia i denne generation starter ved ca. 70.000 kr.

Mest populære model: 1,6 benzin eller 2,0 TDI

Ingen kommentarer


Skriv kommentar