Løst og fast

10 tegn på at du er en dårlig bilist

Vi kender dem allesammen. Bilisterne, der konsekvent ligger i venstre vognbane på motorvejen, plaprer løs i mobiltelefonen eller snøvler afsted med 65 i timen på landevejen. Men er du en dårlig bilist? Vi har lavet liste med nogle punkter, så du kan teste dig selv.

1. Du mangler et sidespejl
Hvis du har mistet et sidespejl eller to, så skyldes det sandsynligvis, at du skal forsøge at være lidt mere opmærksom, når du kører ud af garagen, parkeringskælderen eller passerer dine medtrafikanter. Et manglende sidespejl er i hvert fald en indikation på, at der er plads til forbedring.

2. Du kan spise en BigMac mens du taler i telefon og skifter CD
Din ‘evne’ til at lave mange forskellige ting, som fjerner fokus fra det, der sker på den anden side af forruden, mens du sidder bag rattet, er jo ikke i virkeligheden en god ting.

3. Din kofanger har mere end tre farver
Din bil skal helst bestå af sin egen lak. Hvis du har farverester fra mere end tre andre biler på din kofanger, så er du en dårlig bilist. Basta.

4. Alle andre overhaler dig indenom
Du sidder og dytter på livet løs, for hvad sker der dog for dine medtrafikanter? De kører jo alle dybt uansvarligt, fordi de overhaler indenom… Hvis du genkender dette må vi bede dig om at køre ind på den nærmeste rasteplads og blive holdende der, indtil der kan komme nogen og hente dig. Det er simpelthen ikke forsvarligt, at du kører længere, hvis du ikke kan forstå reglen om højrekørsel i Danmark.

5. Du tror, din Chevrolet Spark er en sportsvogn
Når din havetraktor har mere downforce end din bil, og der samtidig er større risiko for, at en grævling løber ind i din bil bagfra, end at du kører den ned, så kan du ikke betegne din bil som en sportsvogn. Indse din bils begrænsninger, ellers er du en dårlig bilist.

6. Dine venner skifter emne, når du siger, at du er en god bilist
Først og fremmest – hvis du konstant taler om, hvor god du er til at køre, og hvor dårlige alle andre er, så kan det ikke udelukkes, at det måske bare er dig, der har misforstået noget (se punkt 4). Men samtidig er det også en god tommelfingerregel, at hvis dine venner enten bliver stille eller skifter emne, når du praler af dine køreegenskaber, så er det nok bedst at holde mund.

7. Lyset ved spejlet i solskærmen virker, men forlyset på bilen er gået
Når du ved, at cigar-stikket og kabinelyset i bilen virker, men ikke lige har fået ordnet nummerpladelyset og positionslyset, så har du tydeligvis brug for at få prioriteterne i orden. Det gør dig ikke nødvendigvis – men muligvis – til en dårlig bilist.

8. Koblingen ryger konstant… og bremserne og dækkene ligeså
Hvis din mekaniker er nødt til at skifte koblingen mindst en gang om året, så skyldes det enten, at koblingspunktet er en by i Mongoliet for dig – eller at du bør skifte mekaniker.

9. Alle dine venner tilbyder at køre
“Du ser træt ud”, “Fik du ikke for mange øl i går?”, “Må jeg ikke prøve at køre din bil – igen?”. Hvis dine venner altid tilbyder at være chauffør, så er det nok fordi tiltroen til dine køreegenskaber ikke er i top – eller fordi du drikker for meget alkohol. Uanset hvad er du en dårlig bilist.

10. Du oplever en masse “det-var-ikke-min-skyld”-ulykker
Et trafikuheld kan vel ske for selv den bedste. Måske også to – eller tre. Men hvis du jævnligt ender i en korrespondence med dit forsikringsselskab, fordi din bil har fået endnu en skade – og heller ikke denne gang var det din skyld, så bliver du nok på et tidspunkt nødt til at investere i et par timer hos en kørelærer, hvis du ikke vil ende med en selvrisiko på størrelse med Nordkoreas militær-budget.

SikkerTrafik.ashx

Foto: SikkerTrafik.dk

2 Kommentarer

  1. Jesper Jacobsen siger:

    Så sandt så sandt 🙂

  2. Palle Jensen siger:

    Kan kun til slutte mig , vi kunne lære en hel del af tyskerne hvad angår motorvejskultur , de ligger ikke længere i overhallingsbanen end alle højst nødvendigt
    Sikkehedsafstand kan man godt glemme at holde her hjemme , alle bedst man tror man holder sin afstand vupti kommer der en klovn og ligge sig ind imellem og så kan man starte forfra , flot folkens.

Skriv kommentar